Specializari educationale

La cursurile de Studiul formelor și al culorii, elevii și își vor exprima liber ideile, gândurile și trăirile, fără a fii îngrădite, se vor juca pe paletă cu culorile, vor învăța să le amestece și să obțină nuanțe și tonuri, să obțină diferite tipuri de pete,  prin care să transpună elementele din realitate în propria viziune.

Activitățile practice din atelier le stimulează imaginația, astel încât aceștia vor putea să vină cu idei noi și să facă conecxiuni între ele, le dezvoltă spiritul critic prin care ei vor putea să deosebească o operă de valoare față de una de calitate îndoielnică și limbajul plastic prin care ei vor putea să realizeze o imagine utilizând elementele de limbaj plastic.

Prin realizarea planșelor copii vor dobândi încredere în ei și își vor dezvolta o personalitate și un stil propriu prin care să se individualizeze de ceilalți semeni.

Cursul le oferă noțiunile de bază pentru a înțelege o imagine de artă, de orice tip și pentru a realiza compoziții plastice, utilizând mijloace de expresie și experimentând diferite tehnici în culori de apă, care să îi pregătească pentru viitoarea carieră artistică.

La Cursul Studiul formelor în volum elevii își vor dezvolta vederea spațială, vor realiza obiecte tridimensionale, cu muchii, planuri și volume. Prin activitățile de modelaj elevii își dezvoltă simțul tactil și dexteritatea în mânuirea materiei, a bucăților de lut, prin care vor obține formele spațiale, elaborate, ce pornesc de la sugestiile din natură, vor crea elementele pornind de la formele geometrice tridimensionale ce stau la baza construcției fiecărui obiect: sfera, cubul, paralelipipedul, piramida, conul și prisma, vor crea raporul de plin și gol dintre volume și adâncimi. Ei învăța să obțină plasticitatea formelor, utilizând diferite procedee tehnice precum ștampilarea, amprentarea sau  prin adăugare/eliminare, obținând originlitatea și amprenta personală.

În cadrul atelierului de specialitate Grafică accentul se pune pe o serie de teme specifice graficii care au la bază tehnicile desenului, dar și gravurii. Aici elevii vor deprinde tehnici ca laviul sau penița și vor învăța tehnici de imprimare de bază, cum ar fi tiparul înalt. Pe lângă rezolvarea acestor teme, pentru o aliniere a procesului educațional cu zona aplicativă și comercială a graficii, atelierul propune și o serie de teme prin care elevii vor deprinde concepte și principiile de compoziție ale unui afiș, logo, ale unei litere tipografice sau coperte de carte, sau ale unui ambalaj de produs.

      Din cei doi ani de studiu, ultimul an se finalizează, opțional, cu un proiect de specializare format dintr-o temă mai complexă pe care elevii o vor dezvolta pe parcursul întregului an școlar. Proiectul are în vedere specializarea în domeniul graficii aplicative și comerciale. Certificatul de specializare pe care elevii îl vor primi în urma susținerii proiectului este un act care confirmă pregătirea profesională dobândită pe întreaga durată a studiilor, pe baza lui absolvenții putând lucra într-o tipografie, redacție, editură, sau alte zone de cerințe ale pieței specifice graficii publicitare.

Plan de scolarizare 2021 - 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.