ARTĂ PENTRU ELEVI

Liceul „Dimtrie Paciurea” îşi propune să se constituie într-o şcoală de arte decorative, complexă, capabilă să ocupe prin unicitatea ei naţională un loc fruntaş în învăţământul european, integrând armonios arta în tehnologie.

 
 
 

DIMITRIE PACIUREA

1873 – 1932

A fost un sculptor român. Stilul său simbolic și reprezentațional contrastează puternic cu stilul simplificat până la esența pură al contemporanului și conaționalului său Constantin Brâncuși.
Născut în București, a studiat aici între 1890 și 1894 la Școala de Arte și Meserii, secția Mecanică, apoi Sculptură, avându-l ca profesor pe sculptorul Wladimir Hegel, care i-a insuflat cultul pentru formă, și care l-a sprijinit să își continue studiile la Paris (între 1896 și 1900).

Studiază în perioda 1895 – 1899, sprijinit de Ministerul Agriculturii, Comerțului, Industriei și Domeniilor la Școala de Arte Decorative și Industriale din Paris după care se înscrie la Școala de Belle-Arte, atelierul lui Gabriel Thomas, apoi al lui Jean-Antoine Injalbert. Între anii 1898 – 1899 studiază în cadrul Academiei Julian, în atelierele lui William Bouguereau și Gabriel Ferrier.
Debutează în 1894 la Expoziția artiștilor în viață, citeste mai mult.

Liceu vocaţional artistic

Sculptură ornamentală

Pictură de șevalet

Grafică


 

Artă pentru elevi


Liceul „Dimtrie Paciurea” îşi propune să se constituie într-o şcoală de arte decorative, complexă, capabilă să ocupe prin unicitatea ei naţională un loc fruntaş în învăţământul european, integrând armonios arta în tehnologie